Dana(öküz) kuyruğu çorbası



Dana(öküz) kuyruğu çorbası
소꼬리 곰탕


Malzemeler

öküz kuyruğu 1 kg
yeşil soğan
tuz ve kara biber
yeterinceye kadar su




öküz kuyruğu 1 gün önceden soğuk suda bekleterek
kanı çıkarmalıyız.




çorba yapmadan önce
bir kere ya da iki kere haşlanmak lazım.




böyle kötü köpük ve sular çıkıyor.
kaynadıktan sonra 2-3 dakkika bekleyın.
sonra kötü maddeleri atın.





akar suda 2-3 kere yıkayın.





simdi çorba yapmak için hazırdır!!
çok uzun kaynatacağız. bu nedenle suyu bol koymanız lazım.





su azalınca ketılda suyu kaynatıp ilave edin.
ben 3 saat kaynatım. önce harlı ateşte sonra kısık ateşte..




et çok yumuşak olmalıdır.
kemiğinde pamuk gibi koparıncaya dek kaynatın.



daha uzun pişirirse daha beyaz çorba suyu olur.
ya da kasaptan bir kemik isteyerek
kemiği ekleyerek pişirirse daha güzel çorba olur.





yemeden  tuz ve karabiber ilave edin.
 yeşil soğanı eklerse daha lezzetli olur.

afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder