Partal Pide |
Partal Pide Tarifi İçin Malzeme Listesi
- 15 su bardak un
- 1,5 çorba kaşık tuz
- 1/2 su bardak sıvı yağ
- Kaynamış sıcak su
- 200 gram tereyağı-aralarına sürülecek
- 150 gram tereyağı-üzerine sürülecek
Partal Pide Tarifi Yapılışı
Geniş yoğurma kabı içinde 1'den 4'e kadar olan malzemeleri karıştırıp yoğurun.Yoğurduğunuz hamuru resimdeki gibi mandalina büyüklükte yuvarlak hale getirin.Tezgahı unlayın.Mandalina büyüklükteki hamurları resimdeki gibi tatlı tabağı genişliğinde oklava ile açın.Açtığınız hamurların aralarına tereyağı sürerek üst üste dizin.Pişirme tepsisini yağlayın.Açıp ara kısımlarını yağladığınız hamurları tepsiye alın ve el yardımı ile tepsi genişliğinde açın.Üst Üste aynı işlemi tekrarlayın.En son bıçak yardımı ile kare şeklinde kesin.Üzerine yağ sürün.170 derece ayarlı fırında pişirin.Pişme sonrası ara kısımlarını tekrar açın ve tereyağı eriterek üzerine ve ara kısımlarına dökün.Partal pide hazır.Afiyet Olsun.
Mandalina büyüklüğündeki top hamurları tabak genişliğinde oklava ile açın. |
Elinizle tepsi genişliğine getirin ve bıçak yardımı ile kare şeklinde kesin. *Tarif paylaşım için Kıymet Hanıma Teşekkürler. |
0 yorum:
Yorum Gönder