Antakya Tepsiye Et-Hatay Tepsi Kebabi Tarifi

tepsiye et basma
fırında tepsiye et
tepside et
Arkadaşım Çiğdem'den yeni bir tarif daha. Sanırım yakında ona bir kategori açmam gerekecek. Benim için Antakya yemeklerini yapıp resimleri çekip hazırlıyor, tariflerini yazıyor banada paylaşmak kalıyor. Bu sayede bloğumda yöresel yemek tariflerinin  orjinali bulunuyor.. Bazılarını ben yapsam oraya ait malzemeler olmadığı için birebir tutmaz gerçeğini.
Tepsiye Et için gerekli malzemeler:
  • 750 gr orta yağlı kıyma
  • 3- 4 diş sarımsak
  • 1 baş orta boy soğan
  • Yarım bağ ince kıyılmış maydanoz
  • 1 adet kırmızı salçalık biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kasığı pul biber
  • Tuz
Bütün bu malzemeler küçük küçük doğranıp  karıştırılıp güzelce yoğrulur. Elimizi ıslatıp  bastırarak tepsiye güzelce yayıyoruz. İsteğe bağlı olarak üzerine patates, biber ve domates konur.Üzerine salçalı su döküp 200 derece fırında 40-45 dakika pişirilir.

Afiyet olsun.

Arkadaşım tarif için tekrar teşekkürler.



tepsiye et basma
fırında tepsiye et
tepside et

0 yorum:

Yorum Gönder