Saç Arası Tarifi |
- 2 yemek kaşığı tereyağı (Tepsiyi yağlamak için)
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 250 gr tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 250 gr kaymak
Yapılışı :
Öncelikjle tepsiyi yağlayalım. Bir kapta tereyağı, yumurta, su, tuz ve alabildiği kadar unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Yumurta büyüklüğünde bezeler yapalım ve üzerlerine yaş bez örtelim. Bu şekilde 30 dakika dinlendirelim. Çok ince açılıp eritilmiş yağdan bir kaşık serperek yağlayalım ve ikiye katlayalım. Orta kısmına kaymak koyalım ve çubuk gibi saralım. Tepsinin dışından başlayarak içe doğru döşeyelim. Yufkalar bitince kalan yağı kızdıralım ve üzerine serperek gezdirelim. Fırında iyice pembeleşene kadar pişirelim. Yüzüne pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder