körili(curry) tavuk kızartma
카레 닭고기 오븐요리
malzemeler
Tavuk kanad 1kg
un 1 dardak
körli yarım bardak
sıvı yağı
çok pratik ve kolay tavuk kızatma yemeğı
size paylaşıyorum...^^
çocuklar, büyükler
türkler ve koreliler
herkes sevecek bir tavuk yemeğı!!!!
bir bardak Un'a
yarım bardak Köriyi karştırın.
Tavuğu önceden
tuz, karabiber ve zencefil tozu serperek
30 dakkika bekletin.
un ve körli karşıma
tavuğu bulayın.
yağlı kağıdı sermiş olan fırın tepsiye
tavuğu güzelce dizin.
üzerine hafif sıvı yağını serpin.
öncede ıstılmış fırında
190 derecede 40 dakkika pişirin.
25 dk sonra bir kere çevirirse güzel olur.
hem kolay
hem tadıda güzeldir.
çocuklarda çok seviyorlar^^
afiyet olsun!!!
0 yorum:
Yorum Gönder