Labneli İrmik Tatlısı



Malzemeler;

1 lt süt

1 su bardağı irmik

1.5 su bardağı toz şeker

200 gr labne

1 paket vanilya

1 silme yemek kaşığı haşhaş tohumu

250 gr ayıklanmış çilek
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta

Yapılışı;
Labne ve vanilya harici malzemeyi bir tencerede karıştırarak irmikli muhallebiyi hazırlayın. Ilıdığında labne ve vanilya ekleyip mikserle çırpın. Dilediğiniz

Malzemeler;
 1 paket petibör
2 yemek kaşığı kakao
 3 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağ
 1 parça çikolata(30gr kadar)
Yapılışı;
Tereyağını eritin ve eridikten sonra içine çikolatayı atın ,çikolatada eriyince ocaktan alın.Ayrı bi kapta süt ,kakao ve şekeri çırpın ve erittiğiniz tereyağınıda içine ekleyin.hepsi güzelce karıştıktan sonra içine bisküvilerimizide kırıp iyice karıştırıyoruz eğer bisküviler az gelirse bir kaç tane daha ekleyin. Streç filme pastamızı döküp elimizle şekil veriyoruz yada streç film serdiğiniz başka bir kalıbada dökebilirsiniz.Pastamızı en az 1 saat buzlukta bekletip servis yapıyoruz .afiyet olsun 😊
Evet gerçekten geç kalmış bir deneme Baklava yufkasıyla baklava yapmak. Ama geçte olsa denedim ve çok beğendik (ailece) Ben Bim'den aldım yufkayı aynen üstündeki tarifi uyguladım. Sadece yağın yarısını tereyağ kullandım tarifte margarin yazıyordu.
Çıtır çıtır bol cevizli ve içinde katkı maddesi olmayan (mısır şurubu gibi) nefis bir baklava oldu Benim gibi bugüne kadar denemeyenlere tavsiye ederim.
Şimdiden afiyet olsun.
Şerbetli tatlı tarifleri
Şerbetli tatlılar

Şerbetli tatlılarımı aynı karede topladım. Şerbetli tatlı tarifi arayanlar için bütün alternatifler bir arada olsun istedim



Künefe tarifim

Hazır baklava yufkasından baklava tarifim

Kadayıf dolması tarifim

Revani tarifim

Haşhaşlı revani tarifim

Şambali tarifim


Cevizli revani tarifim

Gül tatlısı tarifim


Şerbetli tatlı tarifleri
Şerbetli tatlılar


Malzemeler
1,5 paket petibör bisküvi
Muhallebisi için ;
5 su bardağı süt
1 yumurta
1,5 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilin 

Yapılışı; 
Bütün muhallebi malzemelerini tencereye alıp çırpıyoruz.ardından ocakta göz göz olana kadar pişiriyoruz.Bisküvileri süte batırıp diziyoruz arasına muhallebimizden döküyoruz ve bisküviler bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz.Buzdolabında soğuyana kadar bekletip,soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi serpip servis yapabilirsiniz.

Malzemeler
1 paket şehriye
1 demet maydonoz
1 demet dereotu
1 adet soğan
1 su bardağı haşlanmış mısır
4 adet kornişon turşu
1 limon
Sıvıyağ
tuz
Yapılışı
Öncelikle şehriyelerimizi tuzlu ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ eklediğimiz suda haşlayıp süzelim.Süzdükten sonra soğuk sudan geçirelim ve soğumaya bırakalım.Soğurken arada kaşıkla karıştıralımki şehriyeler birbirlerine yapışmasın.
Maydonoz,dereotu ve soğanı ince ince kıyalım.Ardından ılınmış şehriyelerle birlikte karıştıralım.
Salatanın limonunu,tuzunu ve sıvıyağsını ilave edip iyice karıştırdıktan sonra en son mısırlarıd ve turşuyu ekleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)







Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası

Malzemeler;
1 kg. kırmızı biber
Zeytinyağı, Tuz
Keten tohumu

Yapılışı;
Kırmızı biberlerin etli olanlarını tercih etmeniz salatanızın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
Biberleri yıkadıktan sonra delmeden, tepesini kesmeden, yağlı kağıt serili tepside alt - üst ısıda közlenmeye bırakın. Çok fazla karartmadan fırından alın. Fırında zaten köz tadı





Kuş değiliz, tavuk değiliz.. Niye bu buğdayı bu kadar severiz?







Diş Buğdayı



Gelenekken parti olan diş buğdayının ileride nelere dönüşeceğini çok merak ediyorum.  



Ben bu buğdayı yıllardır Eminönü'nde bitki tohumu - kuş yemi satan dükkanlardan insanın yiyeceği buğday diye satın alıyorum. Lokumcularda, kuruyemişçilerde bulamazsınız ya da zor bulursunuz. 



Bu Ayşe kızın diş


Malzemeler;
-3yumurta
-1su bardağı şeker
-Yarım su bardağı süt
-Yarım su bardağı yoğurt
-1/4 su bardağı sıvıyağ (çeyrek bardak)
-2yemek kaşığı kakao
-Kabartma tozu,vanilin
-Aldığı kadar un
Yapılışı;
Öncelikle yumurta sarılarını ve aklarını ayırıyoruz.Ardından şekerin yarısını akların üstüne ekleyip köpürene kadar çırpıyoruz.Yumurtanın sarılarının üstünede ilk önce şekeri ardından yoğurt,süt,sıvıyağ ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Sonra un ,kabartmatozu ve vanilinide ekleyip bozadan biraz koyu bir kıvam elde ediyoruz.En son çırptığımız yumurta aklarınıda kekimize ekleyip yavaş yavaş spatula yardımıyla karıştırıyoruz.Yağlanıp,unlanmış kek kalıbına döküp 170derece fırında pişiriyoruz.
Kekimiz piştikten sonra dilerseniz çikolata sosuyla servis edebilirsiniz.



Malzemeler
3 Yufka
Sıvıyağ
Un
2 yemek kaşığı erimiş tereyağı(margarin)
İç harcı için;
1kg patates
1 soğan
1 yemek kaşığı salça
sıvıyağ
tuz
Yapılışı
Öncelikle patatesleri haşlıyoruz.
Ardından sıvıyağla soğanı pembeleşene kadar kavurup salçayı ekliyoruz.1 dk kadar salçayı kavurduktan sonra ezilmiş patatesleri ekleyip tuzunuda katıp iyicene karıştırıyoruz.
1 yufkayı açıp üzerine sıvıyağ sürüp un eledikten sonra 3 kısmını içe doğru katlıyoruz ve içine patatesli harcımızdan koyup sarıyoruz.
Diğer yufkalarıda aynı işlemden geçiriyoruz.Ardından sardığımız börekleri eşit parçalara kesiyoruz.Üstüne erimiş tereyağından sürüp 190derece fırına veriyoruz.
Hem kolay hemde nefis bir börek.Afiyet Olsun.