Köfteli Patates Dizme

KÖFTELİ PATATES DİZME
Malzemeler :

  • 400 gr kıyma
  • Dört - beş dilim bayat ekmek içi
  • Bir adet orta boy soğan
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Üç - dört diş sarımsak
  • Bir çay kaşığının ucuyla karabiber ve kimyon
Sosu için : 
  • Üç - dört adet orta boy olgun domates
  • Bir tatlı kaşığı silme tuz
  • Süslemek için domates ve istenirse yeşilbiber
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
Yapılışı :


  1. Köfte hazırlamak için Soğan rendelenir, elle sıkılır ve fazla suyu atılır. Bayat ekmek içleri ufalanır. Kıyma, karabiber ve kimyon ilave edilerek iyice yoğrulur. Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak patateslere uygun büyüklükte köfteler yapılır.
  2. Patatesler soyulur, yıkanır ve yarım santim kalınlığında yuvarlak yuvarlak doğranır.
  3. Fırında dayanıklı bir tepsiye iki patatesin arasına bir köfte gelecek şekilde bütün patates ve köfteler pişmemiş olarak dizilir.
  4. Diğer tarafta domateslerin kabukları soyularak rendelenir. Ocağın üzerinde bir miktar pişirdikten sonra bir yemek kaşığı salça eklenir. İki - üç dakika sonra iki - üç su bardağı su ilave edilir ve kaynamaya bırakılır. On - on beş dakika kadar sonra tuzu ilave edilerek altı kapatılır.
  5. Tepsiye dizilen köftelerin üzerine bu sos dökülür. Eğer az gelirse kaynamış su ilave edilebilir. Tepsinin üzerine halka doğranmış domatesler ve istenirse sivri biberler konulur.
  6. Köfteli patatses dizme önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında patatesler yumuşayı köfteler pişene kadar tutulur. Domatesler ve yemeğin üstü hafif kızarınca fırından alınır. Çok sulu bir yemek olmamasına rağmen suyu pişme sırasında azalmışsa isteğe göre kaynamış su ilavesi yapılabilir. Aynı yemeği patates ve köfteleri sıvıyağda çok az kızartıp diğer aşamaları aynen uygulamak suretiyle yapmak mümkündür.
kolaylezzet.com

0 yorum:

Yorum Gönder