Limonlu Pasta Tarifi

Limonlu Pasta Tarifi
Limonlu Pasta Tarifi
Malzemeler :

  • 1,5 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı toz şeker 
  • Yarım su bardağı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
Dolgu için :
  • Çeyrek su bardağı toz şeker
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı limon suyu
Yapılışı : 

Fırını 175 dereceye getirin. Küçük kare borcam'a yağlı kağıt yayıyoruz. Geniş bir kabın içine şeker, un, tuzu ve limon kabuğunu karıştırıyoruz. Yağı parçalara bölüp, una ekliyoruz. Mikserle veya elimizle iri kum haline gelene kadar karıştırıyoruz. 
Karışımı kaba elimizle veya kaşığın arkasıyla bastırarak yaydıktan sonra 17-20 dakika kadar pişiriyoruz. Kesmeden önce tamamen soğusun. Üzerine pudra şekeri veya hindistan cevizi serpiyoruz. Afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder