Resim  Alıntıdır


Evet başlıktada belirttiğim gibi bizim için yeni bir hayat başlıyor. Eşim emekli olmaya karar verdi. Eşimin işi sebebiyle yıllardır ailemizden ve memleketimizden uzak yaşadık. Artık hasret bitiyor. Memleketime dönüyorum. Bu benim için farklı bir süreç 24 yıldır başka şehirlerde yaşadım. Bu yüzden kısa bir süre bloğumla ilgilenme fırsatım olmayacak. Eşya toplamak taşınmak için biraz zamana ihtiyacım var. Siz bu arada bloğumu unutmayın.

En yakın zamanda yeni bir şehirde yepyeni tariflerle buluşmak dileğiyle. Bana şans dileyin.

Sevgiler


Malzemeler
1yumurta(sarisi uzerine ayrilacak)
3yk yogurt
1yk sirke
1yk tereyag
Yarim su bardagi siviyag
1.5 cay kasigi tuz
1paket kabartma tozu
Aldigi kadar un
Yapilisi
Un ve kabartma tozu haric tum malzemeleri katip kasikla veya elimizle birbirine yedirelim.En son unu ve kabartma tozunu koyup eleyelim.ele yapismayacak bir hamur olacak.Hamurun agzini ortup 1 saat kadar en az dinlendirin.Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparip, yaglanmis tepsiye sekil verip dizin.(ben icine peynir koydum.siz istediginiz gibi yapabilirsiniz).Onceden isitilmis 200 derece firinda alti ustu kizarana kadar pisirin.Afiyet Olsun .





Çiğ Karnabahar Salatası



Malzemeler;

Yarım karnabahar

1 adet nar

Mısır 

Damak zevkinize göre yeşillikler;

Yeşil soğan

Yarım demet roka

Dere otu

Maydanoz

Ceviz içi



1 portakalın suyu

Nar ekşisi

Zeytinyağı

Tuz



Yapılışı;

Karnabaharı olabildiğince küçük küpler halinde doğrayın. Yeşillikleri de küçük küçük doğrayarak tüm salatayı harmanlayın. 

Bir kap içinde portakal suyu,