Tonbalıklı Kimbab(참치김밥)


Tonbalıklı Kimbab (참치김밥)


Malzeme(4 tane için)

tonbalik 1 paket
kim 4 tane
susam yaprağ (yada kıvırcık)16 yaprak
salatalık 2 tane
bab(pilav)
danmujı(sarı turp) 4 dilim


Yapılış






Normal kimbabla ön hazırlama aynidir.
pilav suda haşlanır.
tuz ve susamı koyup karıştırır.
susam yaprağı büyükse 2-3 tane
küçükse 4 tane pilavin üstüne konur.
susam yaprak yoksa kıvırcık kullana bilirsiniz.
ama yaprakdaki suyu iyice silmeniz gerek.




yeşil sosu Wasavidir.
Kore ve Japonda Sasimi yerken çok kullanılır.
ac biberden yapılan sosu olduğu için çok aclıdır.

Kore market(Smart Market)te alabilirsiniz.
sulu sosu ise bir işlem yapmadan kullana bilirsiniz
ama toz halindeyse bir az su katıp sosu şekilde
yapımanız razım.



Wasavi sosunu susam yaprağın üzerine incecik sürün.
fazla sürmemeye çalışın.
çünkü çok aclıdır..^^




Ton balığın içindeki yağı iyice süzün.
sonra susam yaprağın üstüne koyun.



damak tadınıza göre
tonbalığın yanına yumurta konulur
salatalık konulur..
ne isterseniz..^^

ben ise salatatıkla sarı turp(Danmuji) koydum.
onlar dörtgen şekilde jülen doğranır.




ayni şekilde kimbab aletin yardımyla
Rulo yapılır. 


 


2cm kadar yuvarak şekilde kesin.





Afiyet olsun!!



0 yorum:

Yorum Gönder