Jajang-bab 자장밥


Jajang bab
자장밥

Malzemeler (4 kişilik)

dana et 200 gr
2 tane patates
2 tane kuru soğan
1 tane havuç
1 tane kabak
100gr bezelye
sıvı yağ

jajang tozu 1 çay bardak
su 1 .ay bardak

Yapılışı



bu 8 kişilik malzemelerdir.
bunu yarısını yapıyoruz.
ilk önce malzemeler hazırlayın.




eti küçük küçük doğranır.
karabiber 1 çay kaşığı döküp
az sıvı yağıyla iyice kavurur.






havuç. patates. kuru soğan ve kabağı
fındık büyüklüğü kadar doğranır.



et kavurduktan sonra o tencereye
2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave eder.
sonra sert olan sebzelerden kavurmaya başlar.



sebzeler yumuşayınca bezelyeleri ilave eder.
2-3 dakkika daha kavurur.




sonra
suyunu ekler.
orta ateşte kaynatır.



                                                                                            Black Bean Sauce

bu jajang tozudur.
benim blogum izleyci olan Cevver
şu yemek tarifini istedi.

bende bu sosu toz şekilinde olanı var.
sıcak suyu ilave edip tozu iyice açar.



kaynamış olan sebzelere bu sosu döküp
tahta kaşığıyla iyice karışıtırır.



suyu fazla koymamalıdır.
muhallebi kıvamında olsun!



nefis olmus!!!



bu sosu
ya pilav yada Makarna üzerine döküp
iyice karışıtırarak yiyin.



özelikle bugün Korede siyah günü (black day) imiş.
siyah günde bu yemek yiyiyormuş..haha
ben bunu bilerek yapımadım.
Cevver hanım istediği için yapmıştım. tam isabet olmuş ^^;





Afiyet olsun!!




0 yorum:

Yorum Gönder