Soya soslu Tavuk Kanat(간장소스 닭날개)


Soya soslu Tavuk Kanat
(간장소스 닭날개)

Malemeler
Tavuk kanat 2 kg

soya sosu(Gan Jang sosu) yapılış
soya sos 1 su dardak
su 1 su dardak
şeker 1 çay dardak
yeşil biber 2 tane
kalın yeşil soğan 3 tane(Beyaz olan alıt kısımı kullanın)
sarımsak 5-6 dişi
zencefil 20  gr
tüm soğan 1 tane


Yapılışı

ilk önce soya sosu yapımamız lazım.


suyle sosa sosu ayni ölçü olmalıdır.
şeker isterseniz katın. istemiyorsanız katmaya bilirsinz.



 taze zencefili bulamasanız tozu kullana bilirsiniz.
zencefil Tavuğun kokusunu yok eder.



bütün Malzemeleri bir araya koyup
iyicene kaynatır.



yaklasık 30 dk. kaynatınız.
bunu buzdolabına 1 aya kadar saklaya bilirsiniz.




Tavuğu iyice yıkanır.
suyu çıkarır.
ben  zencefili bulamadığım için
tavuğa zencefil tozunu koydum.



ve soya sosu döküp 1 saat bekletir.



Fırın tavasına kağıt serer ve tavukları dizer.
önceden ısıtılmış fırında
200 derecede 40dk pişirin.
(kendi fırına göre saat değişir. yarım saat sonra
tavuğu bir kere çevirirse daha güzel olur)

sıcakken servis eder.
afiyetle yiyin.


Afiyet olsun!!

0 yorum:

Yorum Gönder