Yeulmu Gimchi (열무김치)


Yeulmu Gimchi
열무김치

Malzemeler
yaprak bol olan kırmız Turp 5 demet
salatalık 5 tane
soğan 1 tane
yeşil biber 2 tane
yeşil soğan 5 tane

sosu için
kırmız pul biber 100 gr
kırmız biber 5 tane
sarımsak 10 dişi
zencefil 50 gr
un 2 yemek kaşığı
isterse balık suyu


işte Malzemeler....hazırlayın.



Turbu 5cm kadar keser.
tuzu döküp 1 saat bekletir.



turp yapraklar yumuşayınca
akar suda iyice yıkar.
ve suyu çıkarır.





salatalıkta bir az tuzlayıp suyunu çıkaır.



yeşil soğan ve biber 3cm kadar keser.
 kuru soğanı yarım ay keser.



Un yada pirinç un 2 yemek kaşığı
bir bardak suyla açıp muhallebi kıvamında hazırlanır.



kırmız biber, sarımsağı, zencefili
blenderda çeker.


Turp, salatalık ve diğer sebzeleri
 büyük bir kaba konur.





sosu ilave eder.
bu noktada pul biber ekleye bilirsiniz.
(ve balık suyu ve susamı ilave ede bilirsiniz)



sebzeleri iyice harmanlanır.










Afiyet olsun!!





0 yorum:

Yorum Gönder