Kal-guk-su
손칼국수
malzemeler (2 kişilik)
Un(kepek unu) 2 su bardak
yumurta 1 tane
tuz ve karabiber
kuru soğan 1 tane
kabak yarım tane
havuç yarım
Yapılışı
Hamile döneminde başlayan şeker hastalık nedeniyle
beyaz Undan uzak durumaya çalışıyorum.
normal beyaz Unla yaparsa daha lezzetli olur.
ama ben kepek unu kullanmak zorunda kaldım. : (
2 bardak Una bir tane yumurta ve az tuz. karabiberi ilave edin.
azar azar su dökerek kulak memesinden bir az sert kıvam hamuru ele edrin.
ve bu hamuru duzdolap poşete koyarak
dışarda 10 dk.
duzdolaptan en az 30 dk. dinlendirin.
dinlendirmiş olan Unu
oklava ile incecik açın.
nişastayı serperek yapışmamaya sağlayın.
hamuru çok ince kese bilirsiniz
böyle kalın kese bilirsiniz.
nasıl isterseniz öyle yapın.
sebzelerde ince ince doğrarak hazırlayın.
patates isterseniz ilave ede bilirsiniz.
Kal-gun-su suyu için et kullana bilir ve deniz ürünleri kullana bilir.
su kaynayınca önce sebzeler atın ve kaynatın.
başka bir tencerede suyu kaynatıp
erişteyi hafifçe haşlayın.
haşlanmadan sebzeli suya koyarsan
kalguksu suyu beyaz olur ve hamurlu olur.
hafif haşlayarak sudan çıkarın.
diğer tencereye ilave edin.
böyle sebze ile erişteyi kaç dakkika pişirin.
son olarak tuzu ilave edin.
(yumurtayı çırparak gezdire bilirsiniz)
böylede yiye bilirsiniz.
soya sosu severseniz soya sosuda yapa bilirsizin.
soya sosu
2 yemek kaşık soya sosu
2 tane sarımsak
1 yemek kaşık taze soğan(ince kıyılmış)
1 tatlı kaşık pul biber
afiyet olsun!!
맛있게 드세요^^;
0 yorum:
Yorum Gönder