Patlican mezesi 가지볶음


 
Patlican mezesi
 
malzemeler
 
2 tane orta boyu patlican
1 tane kuru sogan
2 tane yesil sogan
 
sosu
2 yemek kasik siviyagi
2 yemek kasik soyasosu
1 yemek kasik oyster sosu
2 disi sarimsak
1 tatli kasik seker
1 tatli kasik susam yagi ve susam
 
Yapilis
 
 
 
 
Patlicani alacali soyup ince ince doglar.
 
 
 
 
 
tavada siviyagini gezdirir ve
dovulmus sarimsagini sotelenir.
 
 
 
 
yarim ayi sekilde dogranan kuru sogani
sarimsaktan sonra kavurun.
 
 
 
 
hazirlanan patlicani ilave eder.
orta ateste kavurmaya baslar.
(patlican yagi cok cektigi icin orta ateste
sik sik karistirarak tavaya yapismamaya calisin. )
 
 
 
 
resimdeki gibi
yumusacak oluncaya kadar kavurun.
 
 
 
 
patlican yumusak olunca
once 1 tatli kasik kadar seker ekler.
(ama seker istemeyen bu asamayi yapmayin)
 
 
 
 
soya sosu 2 yemek  kasik ilave eder.
 
 
 
 
oyster sosu 1 yemek kasik ilave eder.
 
 
 
 
 
 
son olarak susam yagini 1 tatli kasik ekler.
susami serperek servis yapilir.
 
 
 
 

 
 
afiyet olsun!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0 yorum:

Yorum Gönder