Ho-bak-sun 호박선(Kabak mezesi)

HO- BAK- SUN

호박선

(kabak mezesi)





malzemeler

kabak 1 tane
dana et 30 gr
havuç 40 gr
mantar 1 tane
yumurta 1 tane

et ve mantar için sos

soya sosu 1 yemek kaşık
susam yağ 1 çay kaşık
şeker.sarımsak.yeşil soğan ve karabiber - çok az





malzemelerini yıkanıp hazırlayın.




su 1 dardağı tencereye döküp
etin yağlı bölümünü atarak 
et suyunu hazırlayın.






kabağı ortadan 2 ye bölün ve dik değil bir az yan doğrayın. 
O-yi-sun gibi bunuda bıçakla 3 kere kesmek lazım ama sonuna kadar kesmeyin. 




kabağı tuzlu suda bekletin. 
yumuşak oluncaya dek...




et ve mantarı
ince ince doğrarak 
sosu ekleyip 5 dakkika bekletin. 

havuç ise ince doğrarak 
kaynayan suda 2 dakkika haşlayın. 

ondan sonra
et, mantar ve havuç 
bir kapta birleşin.
iç hazırlanmış oluyor.




tuzlu sudan çıkaran kabağı
suyunu iyice kurutun(bezi ya da havulu kağıtla)

kesmiş olan aralara 
iç malzemelerini doldurun.




önceden hazırlanan et suyunu içine
tuz ve soya sosu ekleyin. 
soya sosu az koyun ki rengi güzel olsun!




kabaklarını dikkatle dizin
ve orta ateşte kaynatın.




kaynarken kaşıkla 
ara sıra kabak üzerine suyunu dökün 
iç malzemelerde iyice pişin. 











afiyet olsun!


0 yorum:

Yorum Gönder