etli sebzeli Juk
쇠고기 야채죽
malzemeler
yağsız dana kıyma 100 gr
Pirinç 1 bardak
istediğiniz sebzeler
ex) havuç, patates, lahana, brokolı, kabak
Yapılış
Juk--normal pilavtan 3 ya da 4 kat su ilave ederek
pişilir. Hasta için ideal yemektir.
Hana prinsesim dünden beri ateşlendi.
akşamlar ateş yükşeliyor.
yemek pek yemiyor.
Hana için etli ve sebzeli Juk yaptım.
hasta olan çocuk ve büyükler için
besleyici yemektir. sizinlede paylaşmak istedim.
eti yağsız bölümünden isteyerek
kıymak yaptırın.
tefron tencereye eti koyun.
hiç bir şey katmadan
eti kavurun.
et kendi suyunu çıkarıp
çekene kadar iyice kavurun.
bir bardak pirinç yıkayın.
ve suda 30 dakkika bekletin.
daha hızlı yumuşak olur.
sevdiğiniz sebzelerden koya bilirsiniz.
ben havuç, kabak, lahana, soğanı koydum.
brokoli koyarsa daha lezeetli olur ve rengida güzel olur.
enginarda tavsiye ediyorum.
et pişidikten sonra
sebzeleri ilave edin.
isterseniz azcık yağı ekleye bilirsiniz.
et ve sebzeyi kavurduktan sonra
suda bekletimiş olan pirinç ekleyin.
yine kaç dakkika kavurun.
bir bardak pirinçe 3 bardak su koyarsa normal pilav gibi olur
4, 5 bardak koyarsa daha sulu olur.
ben bebişim için yaptığım için 5 bardak su koydum.
suyu koyup iyice kaynatın.
ara sıra kaşıkla karıştırarak pişirin.
yoksa pirinç tencerenin dibine yapışır.
ben kaynatırken Dasima(kuru deniz otu) ekledim.
ve mantarda...
yarım saat (30 dakkika) kaynatınca
pirinç yumuşak olmaya başladı.
Pirinç iyice yumuşak olunca
tuzu ekleyin.
hastalara sunacak olursa
tuzu koymasa daha iyi olur.
Hana bunu çok sevdi.
güzel yedi.
ve ateş düşürücü içip güzel uyudu.
Afiyet olsun!!!
0 yorum:
Yorum Gönder