고추장 멸치볶음
(gocujang kurubalık kavurması)
[Malzemeler]300 gr Kurubalık
10 dişi sarımsak
10 dişi sarımsak
2 yemek kaşık sıvı yağı
1 yemek kaşık gocujang
1 yemek kaşık pul biber
2 yemek kaşık bal ya da şeker
Balık koku yok etmek için mirim ya da soju 1 yemek kaşık lazım. Olmasa kullanmayın.
1 yemek kaşık gocujang
1 yemek kaşık pul biber
2 yemek kaşık bal ya da şeker
Balık koku yok etmek için mirim ya da soju 1 yemek kaşık lazım. Olmasa kullanmayın.
[Yapılışı]
1. Kuru balığı temizleyin. Ben balık iç ve başini attım.
2. Ilk önce yağsız teflon tavada kuru balığı kaç dakkika kavurarak daha kurutuyorum.
3. Önce yağını döndükten sonra ince kesilmiş olan sarımsaklarını ekleyip kac dk kavuruyorum. Ondan sonra gocujang sosunu ilave ediyorum. Kaynatıyorum.
4. Kaynayan gocujang sosu uzerine kuru balıkları atıyorum. Hafifçe cevirerek sosu yediriyorum.
5. Isterse susamla suslenerek servis yapiyorum.
Afiyet olsun.
1. Kuru balığı temizleyin. Ben balık iç ve başini attım.
2. Ilk önce yağsız teflon tavada kuru balığı kaç dakkika kavurarak daha kurutuyorum.
3. Önce yağını döndükten sonra ince kesilmiş olan sarımsaklarını ekleyip kac dk kavuruyorum. Ondan sonra gocujang sosunu ilave ediyorum. Kaynatıyorum.
4. Kaynayan gocujang sosu uzerine kuru balıkları atıyorum. Hafifçe cevirerek sosu yediriyorum.
5. Isterse susamla suslenerek servis yapiyorum.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder