Güveçte Bulgur Pilavı Tarifi


Malzemeler :

  • 4 adet pirzola
  • 2'şer adet domates ve dolmalık biber
  • 1 adet yemeklik doğranmış soğan
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 su bardağı su
  • 1 adet nar
  • Tuz, pulbiber
Yapılışı :

Soğanı, küp şeklinde doğranmış biber ve domatesi güvecin içine koyun. Üstüne pirzoları dizin. Suyu ekleyip, ağzı kapalı olarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 1 saat kadar pişirelim. Arada bir kontrol edip suyu azalmışsa su ilave edin. Piştikten sonra pirzolaları içinden çıkarıp bulgur, pulbiber ve tuzu katıp karıştıralım. Güvecin ağzı kapalı olarak fırında suyunu çekene kadar pişirelim. Güveci fırından çıkardıktan sonra kaşıkla pilavı alt üst edip, üstüne pirzolaları dizip nar taneleri serpelim. Ağzı açık olarak fırında etlerin üzeri kızarana kadar pişirelim. Sıcak olarak servise sunalım. Afiyet olsun. 

0 yorum:

Yorum Gönder