Kurban Kavurması Tarifi

Kurban Kavurması Tarifi
Malzemeler : 

 Kg et için;
200 Gram iç yağı veya kuyruk yağı
Tuz

KAVURMA NASIL YAPILIR?
Öncelikle ısıtılmış yayvan bir tencereye etleri alıp ağzını kapatın.Kendi kendisine sulanmasını bekleyin.Suyunu salan etin üste çıkan köpüklerini alın.Bir kere karıştırıp yeniden ağzını kapatın.Kendi saldığı suyu çekene kadar pişirmeye devam edin.Bu işlemi çabuklaştırmak için etleri düdüklü tencerede pişirebilirsiniz.

Diğer tarafta iç yağını küçük küçük doğrayın ve kızartın.Kakırdak denilen kavrulmuş yağları alıp,eriyen kısmı pişen etin üzerine dökün.Yemeğe atılan tuzun neredeyse iki katı tuz atın.10 dakika kadarda bu şekilde pişirip,kavurmayı saklıyacağınız kaplara yerleştirin.(Kaplar plastik olmamalı)

NOT:Kuyruk yağı çabuk donmaz,fakat iç yağı çok çabuk donar.Kuyruk yağının kokusu sizi rahatsız etmiyorsa tercih etmenizi öneririm.

İyi yapılmış bir kavurma kolay kolay bozulmaz,uzun süre dayanır.Kavurmayı daha uzun saklamak istiyorsanız küçük buzdolabı poşetlerine birer kullanımlık koyup dondurucuya kaldırabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder