Doldurulmuş Patlıcan Tarifi (Fas Mutfağı)

Doldurulmuş patlıcan tarifi
Malzemeler :

  • 100 gr basmati pirinci
  • 2 patlıcan
  • 400 gr domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 50 gr kuru üzüm
  • Yarım çay bardağı file fıstık
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 12 ince dilim domates
  • Kıyılmış maydanoz
  • Karabiber, tuz
Yapılışı :


Patlıcanları enine ortadan ikiye keselim. Kenarlardan 1 cm bırakarak içini çıkartalım ve tuzlu suda bekletelim. Fırını 180 dereceye ayarlayalım. Patlıcanları kurulayıp fırında 15 dakika pişirelim. Pirinci tuzlu suda haşlayalım ve süzelim. Ufak doğranmış kuşbaşı etleri zeytinyağı ile yüksek ateşte soteleyerek pişirelim. Küp doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyelim ve pembeleşinceye kadar pişirmeye devam edelim. Domates ve baharatları ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Limon suyu, pirinç, tuz, kuru üzüm, kıyılmış maydanoz ve dolmalık fıstıkları ekleyip karıştıralım. Hazırladığımız karışımı patlıcanların içlerine paylaştırıp her birinin üzerine üçer tane ince dilimlenmiş domates dizelim. Patlıcanları fırın kabına yerleştirip bir miktar sıcak su dökelim. Üzerini alüminyum folyo ile örtelim ve fırında 35 dakika pişirelim. Folyoyu kaldırıp 8-10 dakika daha pişirelim. Üzerine file fıstık ve kıyılmış maydanoz serpiştirip sıcak olarak servis yapalım.
Doldurulmuş patlıcan (Fas mutfağı) artık hazır, afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder