- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- Yarım kahve fincanı pudra şekeri
- 1 paket (10 gramlık) instant maya
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı mahlep
İçi için :
- 500 gram kayısı
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı dövülmüş fındık veya ceviz
Üzeri için :
- Pudra şekeri
Yapılışı :
Öncelikle hamur için derin bir kaba tereyağı, süt, yumurta, maya, pudra şekeri, mahlep ve unu alalım. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edene kadar tüm malzemeyi yoğuralım. Üzerini nemli bir bezle örtelim ve ılık bir yerde hamur iki misli kabarana kadar bekletelim.
İç harcı için kayısıyı jülyen şeklinde doğrayalım ve tereyağı ile birlikte tavaya alalım. Pudra şekerini de ilave edelim ve harlı ateşte kayısının rengi dönene kadar iyice çevirelim. En son fındık veya cevizi katıp, şöyle bir çevirelim ve ocaktan alıp soğuması için kenara koyalım.
Elinizi una bulayarak mayalanan hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve avucunuzun içinde çay tabağı büyüklüğünde açalım. Bir kenarına soğuyan iç harçtan 1 tatlı kaşığı koyalım ve yarım ay şekli vererek kapatalım. Diğer hamurları da aynı biçimde hazırlayalım.
Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizelim ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından alalım ve ılınınca üzerine pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder