Kuru Meyveli Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

Kuru Meyveli Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi
Malzemeler : 

  • 8 çorba kaşığı irmik
  • 8 çorba kaşığı şeker
  • 1 litre süt
  • 5 adet kuru incir
  • 8 adet kuru kayısı
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı margarin
Yapılışı :

Kuru kayısı ve incir bir kaba koyulup, üstüne sıcak su eklenip, 5 dk bekletilip, meyveler küp küp doğrayalım. Tencereye margarin, şeker, irmik, limon kabuğu rendesi ve süt eklenip, karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim. Tatlı kaynamaya başlayınca doğranmış kayısı ve incir eklenip, karıştırılır ocaktan alalım. Kek kalıbı su ile ıslatılıp, tatlı kalıbına boşaltalım. Soğuyan tatlı dolaba kaldırılıp, 5-6 saat dolapta bekletelim ve daha sonra servise sunalım. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder