Karnıyarık poğaça
Kıymalı poğaça
Mayalı poğaça
Tarifi
Karnıyarık Poğaça tarifi:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 1 pk instant maya
- 1 yk toz şeker
- Tuz
- Alabildiği kadar un
- Üzerine sürmek için yumurta sarısı
Bu malzemelerle ele yapışmayan bir hamur yoğrulur. Yaklaşık 2 saat kadar mayalanması beklenir. Kabaran hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp çay tabağı büyüklüğünde elimizle açıyoruz. İki kenarına kesik atıyoruz. Ortaya içimiz koyup hamurun iki kenarından tutup bir birinin içinden geçirip resimdeki şekli veriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişiriyoruz.
İç malzemesi
250 gr kıyma
1 büyük kuru soğan yemeklik doğranmış
2-3 yeşil biber
2-3 domates
Biberleri ve domatesleri küçük küçük doğruyoruz. Bütün malzemeleri karıştırıp tuz ve karabiber ilave ediyoruz
Karnıyarık poğaça
Kıymalı poğaça
Mayalı poğaça
0 yorum:
Yorum Gönder