Belen Tava Tarifi (Hatay)

Belen Tava Tarifi
Belen Tava Tarifi
Malzemeler : 

  • 1 kg kuşbaşı doğranmış kuzu eti
  • 6 adet yeşil biber
  • 6 adet domates
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 10-12 diş sarımsak 
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
Yapılışı :

Öncelikle eti kuşbaşı doğrayalım. Tencere veya güvece koyup ocağa alalım. Ocağın altını yakarak etler suyunu çekene kadar kavuralım. Daha sonra yeşil biberleri halka şeklinde keserek ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Pişmeye yakınken biberleri, küp küp doğranmış olan domatesleri ve sarımsakları ilave edelim. Baharatları ve tereyağını'da katarak 20-25 dakika daha pişirelim. Afiyet olsun. 

0 yorum:

Yorum Gönder