Mantarlı pilav tarifi

Mantarlı pilav
Mantarlı pilav tarifi
Mantarlı prinç pilavı

 Bu ara pilav tarifleri arka arkaya geldi farkındayım ama bu tarifi çok bekletmek istemedim. Gerçekten çok lezzetli bir pilav. Bu tarifi yıllar önce Nuray ablamdan öğrenmiştim. Nuray ablam Adana'lı çok sevdiğim bir ablamdır. Çok güzel yemekler yapardı. Buda onlardan biriydi. Et ve ya tavuk yemeklerinize çok güzel eşlik ediyor. Deneyin pişman olmayacağınızı düşünüyorum.


Bu pilav için en önemli püf noktası mantarlarınızın taze olması. Biz burada bu konuda çok şanslıyız pazarımızda her hafta taze seçmece mantar bulabiliyoruz.  Mantarınız eski olursa pişerken kararır. O zamanda görünüşü kötü olur.

Mantarlı pilav tarifi


  • 10-15  adet küçük mantar
  • 1 büyük su bardağı prinç
  • 3 yk kaşığı kadar sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • tuz
  • yaklaşık 1 e 1,5 ölçü su
Mantarlarımızı güzelce yıkıyoruz. ince ince dilimliyoruz. Sıvı yağımızı ve mantarları pilav tenceremize koyup mantarlar sularını salıp tekrar çekinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra ayıklanmış yıkanmış princimizi ekliyoruz biraz daha kavuruyoruz. üzerine suyunu ve yeterli tuzunu ekleyip ocağımız açık konumda kapağı kapalı olarak pişirmeye başlıyoruz. Kaynamaya başlayınca ocağı tamamen kısıp tamamen suyunu çekene kadar pişiriyoruz. 5 dk kadar dinlendirip  servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.



Mantarlı pilav
Mantarlı pilav tarifi
Mantarlı prinç pilavı

0 yorum:

Yorum Gönder