Güvecte Tavuk Etli Turlu Tarifi

Güveçte Tavuk
Güveçte Türlü
Tavuk Etli Türlü


 Genellikle kırmızı etle yaptığım türlüyü bu sefer tavuk etiyle denemek istedim. Çokta güzel oldu. Ben tek porsiyonluk güveçlerde yaptım siz tepsidede yapabilirsiniz. Yemek davetlerinizde misafir sayınız azsa böyle tek porsiyonluk güveçler servis açısından çok kolaylık oluyor. Herkese eşit miktarda malzeme gidiyor. Ama kalabalık bir misafir grubunu ağırlayacaksanız yeterli güveciniz olmayabilir. Ben bugün 5 adet güveç hazırladım.


Sebze sevmeyen oğlum bile tamamen bitirdi yemeğini.

Çok uzatmadan tarife geçeyim

Güveçte Tavuk Etli Türlü (5 adet güveç için gerekli malzemeler)


  • 5 adet küçük patates
  • 3 adet patlıcan
  • 2 adet kapya biber
  • 200 gr kadar taze fasulye
  • Her güveç için dolu dolu 1 kaşık bezelye konservesi
  • 500 gr kadar tavuk göğüs eti
  • 3 adet domates
  • 1 kaşık salça
  • kızartmak için sıvı yağ
  • tuz
  • sıcak su
Bütün malzemelerimizi kuş başı  doğruyoruz. Patates ve patlıcanlarımızı yağda renkleri çok değişmeden kızartıyoruz. Taze fasulyemizi doğrayıp çok az suyla biraz haşlıyoruz. Tavuk etlerimizide az sıvı yağ, tuzve karabiberle kavuruyoruz. 

Güveçlerimize eşit miktarda patates, patlıcan, taze fasulye, biber ve bezelyelerimizi paylaştırıyoruz. üzerine tavuk etlerimizi yerleştiriyoruz. En üst kısmada domates dilimlerini yerleştirip ayrı bir kapta sıcak su ve salça ile salçalı bir sos hazırlıyoruz. Bu sosuda güveçlere paylaştırıyoruz. Fırınımızda 200 derecede pişiriyoruz. 

Güveçler çok ısındığı için fırından çıkar çıkmaz servis yapmak iyi olmuyor. En azından yemek saatinden yarım saat kadar önce pişirirseniz yemesi daha rahat oluyor.

Afiyet olsun


Güveçte Tavuk
Güveçte Türlü
Tavuk Etli Türlü

0 yorum:

Yorum Gönder