- 1 su bardağı şeker
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı vişne veya suyu
- 1 paket vanilya
Yapılışı :
Yumurta ile şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpalım. Sıvı yağ, süt, kabartma tozu, un ve vanilyayı ekleyerek kek hamurunu oluşturalım. Ev yapımı vişne suyunu taneleri ile birlikte robotta çekelim. Hazırladığımız hamuru iki eşit parçaya bölerek, birine robottan geçirilen vişneyi ekleyelim. yaklaşık olarak 22-23 cm çapındaki yağlanmış yuvarlak tepsinin tam ortasına hamurlardan sırasıyla 3 er yemek kaşığını dökelim. (yani 3 yemek kaşığı vişneli, 3 yemek kaşığı vanilyalı). Bu işlemi yaparken hiç ara vermiyoruz. Önceden ıstılmış 160 derece fırında keki pişirelim. İlk sıcaklığı çıktığında üzerine pudra şekeri ekleyelim. Artık kekimiz hazır. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder