Üzümlü Ciğer Tarifi |
- Yarım kilo dana ciğeri
- yarım çay bardağı sirke
- 2 su bardağı kuru üzüm
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- tuz,1 bardak un, su
Yapılışı :
Öncelikle ciğeri yıkayalım. Zarı çıkarıldıktan sonraküçük küçük doğrayalım. Una bulayalım, tuzlayalım.Yağ tavada eritildikten sonra ciğerleri koyalım.10 dakika pişirildikten sonra ciğerleri tabağa alalım.Tavaya sirke ilave edelim. Kaynatalım.Kuru üzümleri yıkadıktan sonra 20 dakika sıcak suda bekletelim.Üzümleri, süzdükten sonra tavaya koyalım.2 dakika daha kaynatıldıktan sonra alınıp tabaktaki ciğerlerin üstüne dökelim ve servise sunalım. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder