balkabağı çorbası oktay usta
balkabağı çorbası arda
balkabağı çorbası nefis yemek tarifleri
balkabağı çorbası faydaları
Evet paylaşımlarıma çorbayla devam ediyorum. Balkabağı öyle mucize bir şey ki çorbadan böreğine tatlısına bir sürü yiyecekte kullanılabiliyor. Çorbasıda hem çok lezzetli hemde çok besleyici bir yiyecek. Kışın bol bol balkabağını tüketmemiz gerekiyor.
- 5 parmak kalınlığında 1 dilim balkabağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet defne yaprağı
- 1 adet çubuk tarçın
- 1 kutu krema yada 1 çay bardağı süt
- tuz
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Doğranmış soğanlarımız ve sıvı yağımızı tenceremize koyup kavurmaya başlıyoruz. Sonra sırasıyla küpler halinde doğradığımız balkabaklarımızı, patates ve havuçlarımızı ilave edip bir süre kavurmaya devam ediyoruz. Defne yağrağını, çubuk tarçını, tuzunu ve sıcak suyumuzu ilave ediyoruz. (İsternirse su yerine tavuk suyuda kullanabilirsiniz) Çorbamız kaynamaya başlayıp 5 dakika olunca çubuk tarçınımızı çorbadan alıyoruz. Sebzelerimiz tamamen yumuşayınca blenderle pürüzsüz hale getiriyoruz. Varsa 1 kutu kremayı yoksa 1 çay bardağı sütü ilave ediyoruz ve karışmasını sağlayıp ocağın altını kapatıyoruz.
Çorbamız hazır
Afiyet olsun.
balkabağı çorbası oktay usta
balkabağı çorbası arda
balkabağı çorbası nefis yemek tarifleri
balkabağı çorbası faydaları
0 yorum:
Yorum Gönder