Fasulye Pilaki


Fasulye Pilaki Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kuru fasulye.
Haşlamak İçin:
  • Yeterli miktarda su,
  • Çay kaşığının ucuyla kimyon.
Pişirmek İçin:
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 4-5 diş sarımsak,
  • 1 adet havuç,
  • 1 adet patates,
  • 1 adet küçük kırmızı kapya biber,
  • 2 adet yeşil biber,
  • 1 çay kaşığı toz şeker,
  • 1,5 çay kaşığı tuz (kendinize göre ayarlayın),
  • 1,5 su bardağı sıcak su.
Üzeri İçin:
  • Limon,
  • Bir tutam maydanoz.
  • Fasulye Pilaki Yapılışı 

    Fasulye Pilaki Yapılışı

    Akşamdan kuru fasulyeyi ıslatalım.
    Ertesi gün suyunu süzelim.
    Sonra fasulyelerin üzerini 2 parmak geçecek şekilde suyu ve kimyonu ilave edip haşlayalım .
    Daha sonra fasulyelerin suyunu süzelim.
    Başka bir tencereye ince ince doğradığımız soğanı, sarımsakları,havucu, toz şekeri ve zeytin yağını koyup 2-3 dakika soteleyelim.
    Üzerine yemeklik doğradığımız patatesi ilave edip tencerenin kapağını kapatarak 1-2 dakika daha sotelemeye devam edelim.
    İnce ince doğradığımız kırmızı ve yeşil biberleri ilave edip kaşıkla bir iki kez karıştıralım.
    Bu şekilde sebzelerin aynı zamanda pişmesini sağlıyoruz.
    Üzerine haşlanmış kuru fasulyeleri ve sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapalı olarak fasulyeler yumuşayana kadar pişirelim.
    Son olarak pişmesine yakın tuzu ilave edip karıştıralım. Tuzunu kontrol edelim.
    Pişen pilakimizi tenceresinde oda sıcaklığına gelene kadar soğutalım.
    Servis tabağına alıp üzerine ince doğranmış maydanoz ve limon suyu gezdirip servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder