Malzemeler
- 600 gramkuşbaşı tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığıayçiçek yağı
Sosu için:
- 2 yemek kaşığıun
- 2 yemek kaşığıtereyağı
- 1,5 su bardağısoğuk süt
- 1/2 su bardağısıcak su
- 1 tatlı kaşığıköri
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 1 çay kaşığıtuz
Servisi için:
- 1/4 demetmaydanoz
Pişirme Önerisi
Sosu süt yerine aynı oranda krema ilavesiyle de hazırlayabilirsiniz. Ancak kremayı kesilmemesi için; son anda ekleyin ve sosu çok fazla kaynatmayın.
Nasıl Yapılır?
- Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın. Kuşbaşı tavuk göğüslerini renk alıp, suyunu çekene kadar orta ateşte kavurun.
- Köri sosu hazırlamak için; tereyağını sos tenceresinde eritin. Unu, kokusu çıkıp, renk alana kadar karıştırarak kavurun.
- Kavrulan una soğuk sütü ekleyin ve unun topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın.
- Sıcak su, köri, tuz ve karabiberi katın. Sosu, kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak 4- 5 dakika pişirin.
- Hazırladığınız sosu, kavrulan tavuklara ekleyin ve harmanladıktan sonra pişirme işlemini 5 dakika kadar sürdürün.
- Maydanozları incecik kıyın ve köri soslu tavuğa ilave ettikten sonra bekletmeden sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
0 yorum:
Yorum Gönder