Akçaabat Köftesi tarifi

Akçaabat Köftesi tarifi
Akçaabat Köftesi tarifi
Malzemeler :

  • Bir kilogram Akçaabat Köftesi Kıyması. Kıymamız için ideal Oranlar: (Yediyüz gram dana ön but eti kıyması,  ikiyüz gram döş kıyması,  Yüz gram işkembe yada böbrek yağı, altı diş sarmısak, dört dilim trabzon ekmeği içi,)
  • Dört dilim Trabzon Ekmeği
  • Bir adet domates
  •  Dört adet sivri biber
  • Bir miktar böbrek yağı
  • Dört adet sivri biber, tuz
Yapılışı :


Akçaabat Köftesi kıymasını bir tepsiye koyalım, hafifce tuz ilave edelim. Bir miktar kıymayı avucunuza alın ve yaklaşık 4-5 santimetre çapında silindir yapalım. Hazırladığımız bu silindirleri tepsi içine ve birbirine dokunmayacak şekilde dizelim. Daha sonra bu silindir şeklindeki köfte kıymasını el ile kopartarak bir miktar alalım, yassı şekiller vererek köfteyi hazırlayalım. (Yassı Köfte şeklinde olmalı)  Şimdi herşey hazır sıra geldi akçaabat köftesinin pişirmesine: Tost makinamızı ızgara ayarında ısıtalım. Böbrek yağını tavaya sürerek eritelim. (bir kaç defa daha kullanacağız o nedenle artan yağı bir çay tabağına koyun)  Yağ genleşmesini tamamlayınca köfteleri tost makinasına atın ve köfte yapar gibi çevirerek pişirelim.Köfteler tamamlanmak üzere iken, domatesi 4′e bölün ve biberleri de tüm olarak ızgaraya atın ve közleyelim. Közleme bittikten sonra ızgarayı silmeden ekmek dilimlerinizi ızgaraya atalım. Akçaabat köftesi hazırlandı.  Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder