Berliner Tarifi (Alman mutfağı)

Berliner Tarifi
Berliner Tarifi

Malzemeler :

  • 400 gr un
  • 50 gr margarin
  • 25 gr süt
  • 25 gr yaşmaya
  • 40 gr toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 7 gr tuz
  • Sıvı yağ (kızartmak için)
Süslemek için :
  • Çikolata
  • Kayısı marmelatı
Yapılışı :

Önce geniş bir kabın içine un koyuyoruz ve ortasını açıyoruz. Bütün malzemeleri koyduktan sonra yoğuralım ve yumuşak bir hamur elde edelim. Üstünü nemli bir bezle örterek 5 dakika kadar dinlendirelim. Dinlenen hamurdan yumurta iriliğinde parçalar kopartilip yuvarlanip unlanmiş bir bezin üzerine dizelim. 20-30 dakika üzeri nemli bezle örtülüp mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamurları orta ateşte ki yağın içine atıyoruz. Her iki tarafı kızarınca kağıt havlu üzerine alıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan berlinlerin içine pasta enjektorunun ince ve uzun parçası ile marmelat enjekte ediyoruz. Üstüne pudra şekeri serperek eritilmiş çıkolata ile üzerini kaplayalım ve servis tabağına alarak afiyetle yiyelim. 

0 yorum:

Yorum Gönder