14. gün İftar menusu

İftar Menüleri
Ramazan Menüsleri
İftar yemekleri

Bugün 1 Temmuz bizim nikah (evlilik) yıldönümümüz. Nikah diyorum lojman almak için nikahı biraz erken yapmıştık. Sonra Ekim ayında düğünümüz oldu. Allah'ın izniyle 24 yıl oldu. Eşimle dolu dolu 24 yıl geçirdik. Şimdi Allah bağışlasın 20 yaşında bir oğlumuz var . Yıllar ne çabuk geçiyor. Darısı bütün evleneceklerin ve yeni evlilerin başına. Takvimde 1 Temmuz'u görünce paylaşmak geldi içimden.
Lafı fazla uzatmayım Bugün Ramazan ayının 14. gününe ulaştık. 15 günü kaldı. Yıllardır geçirdiğim Ramazan aylarına dayanarak söylüyorum 15'ine kadar yavaş geçer 15'inden sonra nasıl bittiğini anlamazsınız.


Bugün menümde bizim evde çok sevilen yemekler var.

Domates Çorbası

Alinazik

Prinç Pilavı

Salata


Domates Çorbası 

 Kişi sayısına göre 3-4 domatesi rendeliyoruz. Tenceremize tepeleme 1 yemek kaşığı unu ve 1 kaşık kadarda tereyağını koyup unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Sonra rendelenmiş domatesi 1 tatlı kaşığı kadarda domates salçasını ekleyip biraz bunları kavuruyoruz. Üzerine istediğimiz kıvama gelinceye kadar sıcak su ekliyoruz. Ben o arada alıp blendırdan geçiriyorum. Bu aşamada 1 küçük çay bardağına yakın süt ilave ediyoruz. Sonra 
ocakta kısık ateşte 10 dk kadar pişiriyoruz tuzunu ilave edip ocağı kapatıyoruz



İftar Menüleri
Ramazan Menüsleri
İftar yemekleri

0 yorum:

Yorum Gönder