Dondurmalı İrmik Helvası |
İrmik Helvası Nasıl Yapılır İçin Malzeme Listesi
- 2 çay bardak irmik
- 1 yemek kaşık sıvı yağ
- 100 gram tereyağı
- 2 çay bardak şeker
- 2 çay bardak su
- 1 su bardak süt
- Üzeri için çekilmiş Antep fıstığı
- Üzeri için dondurma
İrmik Helvası Nasıl Yapılır Yapılışı
Bir tencere içinde şeker ve suyu alın.10 dakika kaynatın.Tere yağını ayrı bir tavda yakmadan eritin.Üzerine sıvı yağ ekleyin hafif karıştırıp irmiği ekleyin.İrmik pembe renk alana kadar kavurun.Ocağı kapatın.10 dakika kaynattığınız şerbeti dökün.Ocağı kısık ateş ayarına getirin.Şerbet suyu çekince ocağı kapatın.2 dakika kapağı kapalı olacak şekilde dinlenmeye bırakın.Sonra kaseye alın.Streç film ile kaseyi kaplayın.Kaşık yardımı ile İrmik helvasını sıvayın.Orta kısmına dondurma yerleştirin.Açık kısmı helva ile kapatın.Servis tabağına ters çevirin.Üzerine çekilmiş Antep fıstık serpiştirin.İrmik Helvası hazır,Afiyet Olsun.
Bir tencere içinde şeker ve suyu alın.10 dakika kaynatın.Tere yağını ayrı bir tavda yakmadan eritin.Üzerine sıvı yağ ekleyin hafif karıştırıp irmiği ekleyin.İrmik pembe renk alana kadar kavurun.Ocağı kapatın.10 dakika kaynattığınız şerbeti dökün.Ocağı kısık ateş ayarına getirin.Şerbet suyu çekince ocağı kapatın.2 dakika kapağı kapalı olacak şekilde dinlenmeye bırakın.Sonra kaseye alın.Streç film ile kaseyi kaplayın.Kaşık yardımı ile İrmik helvasını sıvayın.Orta kısmına dondurma yerleştirin.Açık kısmı helva ile kapatın.Servis tabağına ters çevirin.Üzerine çekilmiş Antep fıstık serpiştirin.İrmik Helvası hazır,Afiyet Olsun.
*Tarif paylaşım için Sayın AyşegülUsluer'e teşekkürler.
0 yorum:
Yorum Gönder