bibim bab (비빔밥)

Bibim bab
-비빔밥-



malzeme (2kişilik)
1 tane havuç
1 tane kabak
2 tane kuru soğan
ıspanak yarım demet
2 tane yumurta
1 su bardak pirinç

sos için - susam yağ ve goçujang (biber şalçası)


Yapılış


Havuç. kuru soğan ve kabağı
ince ince doğranır.
sıvı yağda sert olan sebzeden
kavurmaya başılar.
kavururken bir tutam tuz ilave eder.
ıspanak ise suda haşlanır. (kaynar suda 30 saniye)
ıspanağın suyu iyice çıkardıktan sonra
bir diş sarımsak. tuz.susam yağıyla karıştırılır.



Pirinci iyice yıkar
1 bardak pirinçe 2 su bardak su ilave ederek
haşılanır. (yağ ve tuz konmaz)




pirinç üzerine
kavurulmuş sebzeleri sırayla koyar.
sıv yağda bir yumurtayı hazırlayıb
sebze'nın üstüne eklenır.





susam yağ ve goçujang(biber şalçası)ı
kendi damak tadına göre
ilave edilir.



bütün malzemeleri iyice karıştırılır.
afiyetle yiyin.


püf noktası
sebzeler-- daha fazla ekleye bilir.
soya filir ve göbek gibi sebzeler çiğ olarak kulanın.

Afiyet olsun!!













0 yorum:

Yorum Gönder