Yumurta Rulosu (계란말이)

Yumurta Rulosu
(Geranmal-i )
계란말이



Malzemeler

Yumurta 5 tane
tuz 1 çay kaşığı
pul biber 1 tatlı kaşığı
yeşil soğan 2 tane
susam 1 tatlı kaşığı

Yapılışı



Yumurtalar bol kaseye kırılır.



Pul biber, yeşil soğanı, susamı ve tuzu
ilave edilir.



İyicene karıştırılır.



Tefron tavada çok az sıvı yağı dökülür.
(resimdeki yağ bile fazladir. Mutfak kağıt havluyla silin.
fazla yağı olmaması razım)



Tava kızarınca yumurtayı dökülür.
Ben hepsini döktüm. ve büyük bir ruloyu seviyorum.
bunu iki kere yapa bilirsiniz. 
ama resimdeki gibi büyük rulo çıkmaz.

Resim gibi..yötemi uygulayın.
altı kısım bir az pişince kenardan rulo yapmaya başlayın.
ve fazla olan yumurtayı ön tarafa itiyor gibi yapın.
bunu için tavanın bir tarafı(yani rulo yapımaya başladığınızın taraf)
 hafipça kaldırmanız gerekiyor.  

Rulo yaptıktan sonra 1-2 dk daha pişirin.
altı ve üstü çevirerek kahve rengi oluşana dek pişirin.



İşte...oldu
tahtaya aldıktan sonra bir az soğutun.
sıcakken keserse dağılır.



Çok güzel bir rulo olmuş..
hahaha



Yapmak çok kolaydır.
hemde Malzemerlerde Türkiye bulunur..hepsi.
Çocuklar çok sever bunu..




Afiyet olsun!!





0 yorum:

Yorum Gönder