Dak-do-ri-tang (닭도리탕)


Dak-do-ri-tang
 (닭도리탕)

Malzemeler
Tavuk kanat 1 kg
patates 2 tane
kuru soğan 2 tane
havuç 1 tane

sosu için
goçu-jang(biber şalçası) 3 yemek kaşığı
gan-jang(soya sosu) 2 yemek kaşığı
şeker(isterse) yada bal 1 yemek kaşığı
sarımsak 1 yemek kaşığı
zencefil tozu 1 tatlı kaşığı
kara bibier 1 çay kaşığı


Yapılışı


havuç, kuru soğan ve patates
uygun büyüküğünde doğranır.



ben kanadı bir kere haşladım. 
çünkü yağını hiç sevmediğim için
suda haşlanarak yağını attım.
bu aşamayı istemeyen(yani tavuk yağından rahatsız olmayan)
yapımayın.



geniş bir tavada çok az sıvı yağı döker.
tavuk kanadı ilave edip kaç dakkika kavurur.



tavuğu kavurduktan sonra
sebzeler ilave eder.
ve tekrar kaç dakkika kavurur.



kapağı kapatarak kısık ateşte
malzemeleri pişirir.
simdilik su konmadan sebzenın kendi suyla pişirir.



sosu hazırlanır.
goçu-jang
gan-jang(soya sosu)
sarımsağı ve şeker
zencefil tozu, karabiber
bol kasede karıştırır.



sebzeler pişince
sosu ilave eder.



ve yarım bardak kadar su ekleyerek
tekrar kısık ateşte pişirmeye başlar.






sıcak sevis edilir.

Afiyet olsun!!


0 yorum:

Yorum Gönder