Ton balıklı jeun (참치전)


Ton balıklı jeun
참치전

malzemeler

tonbalık 1 kutu
mısır 2 yemek kasık
kuru soğan 1 tane
havuç ortaboyu yarım
dolmalık biber yeşil ve kırmız 1 tane
yumurta 1 tane
Un 4 yemek kasık
yeşil soğan 2 tane
tuz ve karabiber
su yarım bardak

yapılış



Türk mutfakta mücveriye benziyen Kore yemek!! jeun
 mücveri bol yağıda kızartır
jeun ise az yağıda kızartır.
çeşit malzemelerle yapılır.
bugün ben tonbalıklı yaptım.
yapılış kolay tadıda çok güzel!!
haydi yapalım mı??



istediğiniz sebzeler koya bilir.
ben yukardaki sebzeleri kullandım.
bunları hepsi küçük küçük doğranır.



Mısır suyunu süzüp ilave eder.



suyunu iyice çıkaran tonbalığı ekler.



un, yumurta, tuz ve karabiber ekler.



suyu ilave eder, iyice karıştırır.
yeşil soğanı ince ince doğranır. ilave eder.
ben susam yaprağıda ekledim.



kızarmış olan tefron tavada az yağı döküp
malzemeleri bir yemek kaşik koyar.
yuvarak şekil verir.



alt ve üstü pembeleşinceye dek pişirir.




Afiyet olsun!!

0 yorum:

Yorum Gönder