Neng-meun(물냉면)


Neng-meun
물냉면


malzemeler

Neng-meun 1 kişilik - 140 gr
et suyu 260 cc
yumurta 1 tane
salatalık
turp

yapılışı


Sıcak yazı geldi!!
Korede yazın yediğimiz sulu erişteyı size tanıtmak istiyorum.
bu ürün Türkiyedeki kore gıda marketten satın ala bilir.



Neng meun poşet içerisinde
et suyu var.
260cc suya bir tane et suyu ekler.
iyice karştırır.
soğuk olması için buzdolapta bekletin.



yumurtayı haşlanır.

simdi çok önemli noktaya geldik.
meun'u haşlanmalıyız.



1L suyu geniş bir tavada kaynatır.
kaynayınca Meun'u ilave eder.



iyice karştırarak 5 dk. haşlanır.
kaynayınca bir bardak soğuk suyu ekleyerek
tekrar kaynayınca ocaktan alır.



hemen soğuk suda yıkar.
3-4 kere yıkanmalı..



süzgeçten suyunu iyice çıkarır.



haşlamış yumurta yarım tane,
salatalık ve Mu gimçi..
varsa armud da koya bilir.



soğuk et suyu döküp
karıştırarak afiyetle yer!!




Afiyet olsun!!





0 yorum:

Yorum Gönder