Bir blog arkadaşım Kore yemeklerden
HOBBANG tarifi istedi.
Hobbang hamur ile yapılan kış yemektir.
etli ve sebzeli Hobbang yapabilir.
ben kışta onu mutlaka yapacağım.
ve burada tarifini paylaşacağım.
Bugün ise..
HOBBANG'ın arkadaş HODDUK tarifini
paylaşıyorum.
Hodduk da kış zamanlarda
Kore'nın her sokakta bula bilecek yemektir.
kaç sene önce Hodduk yapımıştım.
Malzeme
normal ekmek hamur 1 tane
siyah toz şeker 1 bardak
tarçin 2 yemek kaşık
fıstık tozu yarım bardak
sıvı yağı
Yapılışı
1. Hamuru torbadan çıkarmadan sıcak bir yerde 30 dk. bırakın.
çünkü hamur iyice kabarması gerekiyor.
2. siyah toz şeker ve fıstık tozu karıştırır.(iç malzeme)
3. ellerine sıvı yağı bol sürer ve hamurdan yumurta büyüklüğü kadar koparır.
4. hamuru avuç içinde el yarıdımyla yuvarak ve ince açar.
5. iç melzeme konur. tarçında bir çay kaşık ekler.
6. iyice kapatır.
7. yağlı tefron tavada kızarıtır.
8. yuvarak bir aletle bastırarak ince yapılır.
Resimli tarif
Afiyet olsun!!
0 yorum:
Yorum Gönder