[안동찜닭] Andong jjim dak



Andong jjim dak

malzeme

1 tane tüm tavuk
2 patates
2 havuç
1 kuru soğan
1 avuç makarna

sosu
7 yemek kaşık soya sosu
1 yemek kaşık bal ya da şeker
1 tatlı kaşık sarımsak
1 çay kaşık zecifil tozu
2 yemek kaşık sıvı yağı
1 buçuk bardak su





Tavukçuğum!!! kusura bakma..
bugün seni yiyeceğiz.

Tavuğu küçük küçük doğranır.




kaynar suda 20 dk. haşlanır.




suzgeçten suyunu çıkarın.




tavada yağı döküp
sarımsak ve kuru biberi(isterse)
sotelenir.





patates, havuç ve kuru soğanı ilave eder.





sosu hazırlanır ve bir buçuk bardak suyle karıştırıp ilave eder.
ve kaynamaya bırakır.





kore uslü makarna ilave eder.
(makarna - soğuk suda yarım dk bekledikten sonra kullanın)
10 dk. daha pişirin

son olarak yeşil soğanı ekleyin.
ve susam yağı ve susamı serperek servis yapın.




Afiyet olsun!!


















0 yorum:

Yorum Gönder