sebzeli bibimbap [야채비빔밥]


Sebzeli bibimbab


야채 비빔밥


malzemeler

2 tane patlıcan
2 tane kabak
2 tane kuru soğan
1 demet ıspanak
2 tane havuç

 1 kişilik sosu için

1 çay kaşık susam yağı
1 tatlı kaşık acı pul biber



yapılışı



 2 tane patlıcanı yıkadıktıktan sonra
alacalı soyun.
ve 2 ye bölün. yarım ayı şekilinde doğrayın.
tavada sıvayağı dökerek patlıcanı kavurun.
patlıcan yumusayınca
1 yemek kaşık soya sosu,
2 diş dövülmüş sarımsak,
1 tatlı kaşık şekeri ilave edin.
son olarak yeşil soğanı ince ince kıyarak ekleyin.




2 tane kabağı iyice yıkayın ve 2 ye bölün.
yarım ay şekilde doğranıp az sıvıyağıda kavurun.
istersen sarımsağı ilave ede bilir.
tuzu ekleyin.




kuru soğanı yarım jülen doğranın
ve sıvı yağıda kavurun.
tuzu ekleyin.



ıspanağı iyice yıkayın.
kaynar suda 1 kaşık tuzu ekleyin ve
yıkanmış ıspanağı hafifçe haşlayın.
(eklemiş tuzu ıspanağı yemyeşil olmasını sağlar)

haşlanmış ıspanağı 1-2 kere daha yıkayın
sonra elle sıkarak suyunu süzün.
3 kere bıçakla doğrnın.

tuz, 2 sarımsak, susam yağı, susamı
 ilave edip harmanlayın.




havuç ince ince rendelenip az yağıda kavurun.
tuzu ekleyin.




sebzeler hazırlandıktan sonra
yumurtayı tavada pişirin.




tabakta pirinç koyun.




sebzelerini dizin.




susam yağı....



acı pul biber (go-çu-jang)


ve...



yumurtayı ilave ederek
 kaşıkla iyice karıştırın.




çok lezzetli yemektir.
ve sağlıklı yemektir.




afiyet olsun!!!







0 yorum:

Yorum Gönder