Tandır tadında et
kuzu tandır tarifi
kebablar nasıl yapılır
kuzu tandır evde nasıl yapılır
Bizim evde et yemeklere konulmaz sadece yanına pilav yaparım. Yemeklerin içinde eti pek tercih etmiyoruz. Genellikle etleri düdüklü tencerede pişiriyorum. Kurban bayramlarındada kavurmalarımı düdklüde yapıyorum. Lokum gibi yumuşacık pişiyor. Et güzel pişmezse lif lif oluyor bir türlü yutamıyorsunuz. Ama düdüklüde yeterli sürede pişirirseniz harika olur. Bu kuzu kol etinide düdüklüde pişirdim.
Kuzu kolTuz
1 çay bardağı su
Etimizi büyük boy düdüklüüze koyuyoruz tuzunu ve suyunu koyup kapağını kapatıyoruz. Orta büyüklükteki ocağımıza koyuyoruz. Düdüklüden hızlı buhar çıkmaya başlayınca mandalı kapatıp düdüklümüzü ocağımızın en küçük gözüne alıyoruz. Kısık ayarda 1,5 saat pişiriyoruz. Etimiz eklediğmiz suyun buharıyla tamamen pişmiş oluyor.
Arzu ederseniz fırına verip biraz kızartabilirsiniz ama ben kurutmaya gerek duymuyorum bu yüzden fırına koymuyorum.
Afiyet olsun.
Kuzu tandır tarifi
Tandır tadında et
kuzu tandır tarifi
kebablar nasıl yapılır
kuzu tandır evde nasıl yapılır
0 yorum:
Yorum Gönder