Gülsulu Muhallebi Tarifi (Osmanlı mutfağı)

Malzemeler :

  • 4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu 
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı gül suyu
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 su bardağı badem
Yapılışı :

Şekerle sütü kaynatalım. Diğer tarafta yarım su bardağı suda pirinç ununu eritip, karıştırarak yavaş yavaş süte ekleyelim. Gülsuyu ile vanilyayi ilave edelim. Bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun. İrice kırılmış bademleri muhallebiye ilave edelim. Muhallebi boza kıvamına gelene kadar pişirelim. Piştikten sonra kaselere boşaltıp servise sunalım. Afiyet olsun. 


0 yorum:

Yorum Gönder