İzgara Çipura tarifi

Malzemeler :

  • 1 adetçipura
Sosu için :
  • 1,5 tatlı kaşığı soya sosu
  • 4 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 3,5 adet defne yaprağı
  • 2 tatlı kaşığı sarımsak suyu
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz, karabiber
Yapılışı :

Sos için gerekli olan bütün malzemeleri karıştıralım. Hazırlamış olduğumuz sosu bir tülbentle ince delikli tel süzgeçe dökelim. Sosu süzgeçle süzüp, katı kısımlarını ayırdıktan sonra buzdolabında bekletelim. Dolaptan çıkardıktan sonra ise balığın kuyruğundan ve her iki yanağından çay kaşığıyla bu sostan döküp, her iki tarafını da yağlayarak kömür izgarasında pişirelim. Balığı yeşil soğanla süsleyerek servise sunalım. Afiyet olsun. 

0 yorum:

Yorum Gönder