Karidesli Ratatoville Tarifi

Malzemeler :

  • 10-12 adet temizlenmiş .iğ karides
  • 4-5 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)
  • 2 adet orta boy soğan (Çok ince kıyılmış)
  • 2 adet orta boy domates (küp küp doğranmış)
  • 3-4 adet yeşil sivribiber ( ince halka şeklinde doğranmış)
  • 10-15 dilim herhangi bir jambon (kuşbaşı et gibi küp küp doğranacak)
  • 5-6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı :

İlk önce sebzeleri hazırlayalım. Soğanları ve sarımsakları çok ince kıyalım. Domateslerin kabuklarını soyup, jambonla birlikte küp küp doğrayalım. Biberleri ise incecik halka dilim yapalım. Geniş ve derince bir tavada veya tencerede zeytinyağını koyalım. Kızınca soğan ve sarımsakları atıp, 2-3 dakika kadar soteleyelim. Yeşil biberleride ekleyerek, 1-2 dakika sonra küp doğranmış olan jambon ve domatesleri ilave edelim. 1-2 dakika sonrada karidesleri katalım ve 7-8 dakika kadar karıştırarak pişirelim. 
Şimdi dikkatlice karidesleri sosun içinden alalım. Bir tabağın içine koyup bekletelim. Şimdi sosumuzun içine tuzu serpiştirelim. İyice çırpılmış yumurtalarıda ekleyelim. Sürekli karıştırarak 3-4 dakika kadar pişirip, ocağın altını kapayalım. 
Şimdi bu yumurtalı karışımı bir servis tabağına alalım. Üzerine bekleyen karidesleri dizelim. Sıcak olarak servise sunalım. Afiyet olsun. 

0 yorum:

Yorum Gönder