Kiğde tarifi-Dızmana tarifi-Mayalı dızmana böreği

Dızmana tarifi
Kiğde
Kaymaklı dızmana


Buda annemin yaptığı hamur işlerinden birisi. Kolay ama çok lezzetli bir börek. Ekmek hamuruyla yapılıyor yani sadece tuz, su ve undan yapılıyor hamuru. Üzerine elinizde varsa süt kaymağı yada hazır paketlerde satılan kaymaklardan kullanılıyor. Genelde bu böreği yiyen bayılıyor.


Bu böreğin resmini annem yaptığında çekmiştim. Deneyin pişman olmayacaksınız

SUYLA VE MAYAYLA BİR EKMEK HAMURU YOĞURUYORSUNUZ. HAMURDAN PORTAKAL BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR PARÇA ALIP 3 PARMAK ENİNDE UZUNLAMASINA ELİNİZLE AÇIYORSUNUZ. AÇTIĞINIZ HAMURUN İÇİNE UZUNLAMASINA LOR PEYNİRİ KOYUP HAMURU KARŞILKLI İKİ TARAFTAN KAPATIP UZUN BİR RULO ELDE EDİYORSUNUZ BU RULOYU 2 PARMAK BOYUNDA KESİP DİK OLACAK ŞEKİLDE SIKI SIKI TEPSİYE DİZİYORUZ ÜSTÜNE BİRAZ YOĞURTLA KARIŞTIRILMIŞ KAYMAK SÜRÜP FIRINDA PİŞİRİLİYOR . SICAK SICAK 5 ÇAYLARININ YANINDA SERVİS YAPILIYOR
AFİYET OLSUN.

0 yorum:

Yorum Gönder