Kabak Tatlısı Tarifi


Kabak Tatlısı Tarifi
Kabak Tatlısı Tarifi
Malzemeler :

  • 500 gr toz şeker
  • 2 kg balkabağı
  • 100 gr ceviz içi
Yapılışı :

Önce kabakları soyalım ve dilimleyelim. Her dilimi küçük parçalara ayırıp yıkayalım ve suyunu süzdürüp kurulayalım. Şimdi kabakları bir tencereye koyup, üzerine yarım kilo şeker serpelim. Bu haldeyken 1 saat kadar tencerenin kapağı kapalı bir şekilde bekletelim. Daha sonra kısık ateşte 1 saat pişirelim. 100 gr ceviz içini mikserde iyice kıyalım. Kabakları servis tabaklarına aldıktan sonra ceviz içini üzerlerine serpelim ve yemeye başlayalım. Afiyet olsun. 

0 yorum:

Yorum Gönder